Home

Groen wonen en werken, dicht bij duinen en stad

Het Rijksvastgoedbedrijf ontwikkelt samen met de gemeente Katwijk, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Wassenaar voormalig vliegkamp Valkenburg tot een hoogwaardige woon- en werklocatie. Dicht bij de duinen en midden in de Randstad ontstaat een aantrekkelijk landschap met ruimte voor minstens 5.000 woningen, diverse voorzieningen en volop ruimte voor water en groen. In de verschillende woonbuurten is voor ieder wat wils: van een vrije kavel tot prachtige appartementen en van een eengezinswoning aan de duinrand tot een moderne villa aan het water. Hier kun je wonen in de luwte van het duinlandschap, maar ook dichtbij Katwijk, de historische binnenstad van Leiden en de internationale levendigheid van Den Haag. Duurzaamheid en energietransitie zijn belangrijke thema’s in de gebiedsontwikkeling waarmee het voormalig vliegkamp tot een energieneutraal woongebied wordt getransformeerd. Straks een gewilde groene en duurzame woonwijk, midden in de Randstad!

Het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Katwijk werken aan de voorbereidingen voor de eerste woningbouwlocaties. De gemeente gaat voor de ontwikkeling van de projectlocatie Valkenburg een bestemmingsplan maken. Omdat deze ontwikkeling effecten kan hebben op dit gebied moet ook een Milieu Effect Rapportage (MER) worden opgesteld.

De planning is erop gericht om in 2022 te starten met de bouw van de eerste 325 woningen. Er zijn nog geen woningen in de verkoop. Hoe de eerste woningen worden ontwikkeld en vanaf welk moment kan worden ingeschreven voor een woning, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Drone-industrie op Valkenburg

Het Rijksvastgoedbedrijf, de gemeente Katwijk en de provincie Zuid-Holland hebben afgesproken om de komende vijf jaar te onderzoeken of locatie Valkenburg als vestigingslocatie voor de drone-industrie succesvol kan zijn. Hiervoor is door de gemeente Katwijk samen met de TU Delft de Stichting Unmanned Valley Valkenburg opgericht die vanaf en op locatie activiteiten zal opstarten ter ondersteuning van de Nederlandse drone-industrie.

Verder biedt het Rijksvastgoedbedrijf drone-ontwikkelaars en soortgelijke bedrijven (in onbemande systemen) de mogelijkheid zich in de voormalige marinegebouwen te vestigen en expoliteert een testveld (500 bij 500 meter) waar bedrijven producten kunnen testen. De drones mogen alleen boven dat gebied vliegen, niet daarbuiten. Enkele drone-bedrijven hebben zich al gevestigd in het gebied.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het projectbureau: Postbus.RVB.Valkenburg@Rijksoverheid.nl

 

Cookie-instellingen