De plannen

Project Locatie Valkenburg in vogelvlucht

 

Dicht bij duinen en midden in de Randstad

Op het voormalig vliegveld Valkenburg ontstaat een mooi gelegen en duurzame woonwijk. De nieuwe wijk heeft een unieke locatie, direct aan de binnenduinrand tussen Katwijk en Wassenaar. Natuur- en recreatiegebieden liggen binnen handbereik, evenals de aantrekkelijke centra van Katwijk, Leiden, Den Haag en Amsterdam. Het Centraal Station van Leiden, Schiphol en het TransFerium A44 zijn belangrijk voor de mobiliteit van bewoners en bezoekers en bereikbaarheid.

Internationaal georiënteerd

De toekomstige woonwijk biedt ruimte aan maximaal 5.000 woningen en voorzieningen. Er komt veel variatie in woningtypen en in uiteenlopende prijsklassen. In de verschillende woonbuurten is voor ieder wat wils: van een vrije kavel tot prachtige appartement  en van een eengezinswoning aan de duinrand tot een moderne villa aan het water. Circa 500 woningen krijgen een hogere prijsklasse en zijn bestemd voor de internationale woonmarkt. Locatie Valkenburg levert daarmee een waardevolle bijdrage aan het internationale vestigingsklimaat van de Randstad.

Zelfvoorzienend in energie

De nieuwe woonwijk wordt volledig duurzaam ontwikkeld. Wind-, zonne-energie en hightech-oplossingen voorzien in schone en betaalbare energie, ook op de lange termijn. Locatie Valkenburg is daarmee de eerste woningbouwlocatie in Nederland die geheel zelfvoorzienend is in energie.

 

En blik vanuit de lucht op de Locatie Valkenburg

Cookie-instellingen